Caracteristici:
- este flexibil, potrivit pentru pardoseli incalzite;
- este rezistent la apa;
- asigura o finisare buna;
- este rezistent la murdarie;
- poate fi folosit pentru interior si exterior;
- ofera lucrabilitate mare.
Domenii de utilizare:
Pentru chituirea placilor ceramice, caramizilor de sticla si a placilor din piatra naturala pe suprafete verticale sau orizontale. Datorita efectului foarte mare de hidrofobizare (aquastatic) picaturile de apa raman intregi pe suprafata chitului fara a patrunde in structura acestuia. Acest fapt permite folosirea chitului de rosturi, CE 40, in zone permanent umede cum ar fi: bai, dusuri, bucatarii etc. CE 40 poate fi aplicat atat la interior cat si la exterior. Se recomanda folosirea lui CE 40 pe substraturi deformabile cum ar fi: pardoseli incalzite, OSB, gips-carton. Chitul CE 40 respecta prevederile normei EN 13 888- 2002 clasa “CG2 Ar W” (chituri pentru rostuirea la parametri inalti, cu rezistenta ridicata la abraziune sau cu un grad de impermeabilitate ridicat). Rosturile de dilatatie, colturile, precum si rosturile aflate la imbinarea peretilor si cele din jurul instalatiilor sanitare se vor etansa in mod obligatoriu cu silicon sanitar Ceresit CS 25.
Pregatirea suprafetei de baza:
Adezivul cu care s-a efectuat placarea trebuie sa fie sufficient de tare si uscat, iar rosturile curatate si desprafuite in prealabil (1 zi de la punerea in opera). In cazul placarilor cu placi poroase sau cu suprafata sensibila la zgariere, se recomanda efectuarea de probe cu chitul CE 40 pentru a evita patarea placilor. Rosturile trebuie sa fie continue in sectiune verticala, chitul trebuie sa patrunda pana la adeziv.
Mod de aplicare:
CE 40 se va introduce in cantitatea masurata de apa rece si curata si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Pentru 5 kg CE 40 sunt necesari 1,6 l apa. Amestecati pana se obtine o culoare uniforma si omogena. Aplicarea chitului se face cu ajutorul sculelor speciale pentru chituit (gletuitor cu burete). Fasonarea rosturilor proaspat chituite se poate realiza din momentul in care chitul incepe sa se intareasca, cu un burete umezit. Indepartati pelicula de material uscat cu o carpa usor umezita. Daca este necesar, rosturile proaspete se vor proteja impotriva ploii. Efectul total de hidrofobizare este obtinut dupa 7 zile de la aplicare. La finisare, chitul nu se va solicita mecanic (ex. Zgarierea sau fasonare cu obiecte solide).
Nota:
Folositi CE 40 in conditii uscate si la temperaturi de la 5°C pana la 25°C. Datele prezentate sunt obtinute la 23°C si la o umiditate a aerului de 50%. In conditii diferite, intarirea si uscarea pot fi accelerate sau intarziate. Pot aparea decolorari in functie de capacitatea de absorbtie a marginilor placilor, de cantitatea de apa din amestec si de viteza de uscare. Ceresit CE 40 contine ciment si are loc o reactie alcalina cu apa. De aceea, se recomada evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care s-a produs contactul cu pielea clatiti cu apa. In cazul contactului cu ochii cereti imediat ajutorul medicului. Proprietatile enumerate se bazeaza pe experienta practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului, dar si utilizarea corecta si, in acest fel, de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influenta. Din acest motiv, in caz de dubii, insusirea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. Raspunderea legala nu poate rezulta nici din indicatiile acestei fise de observatii si nici din consilierea orala. In caz de nelamuriri trebuie sa solicitati consiliere. Pentru chituirea placarilor ceramice in medii solicitate chimic se vor folosi alte chituri Ceresit. Prin aparitia acestei fise tehnice de observatii toate cele anterioare isi pierd valabilitatea.