Caracteristici:
- de culoare alb-mat;
- grad mare de aderenta;
- permeabil la vapori;
- timp mare de punere in opera.
Domenii de utilizare:
Gletul Ceresit CT 127 este destinat acoperirii suprafetelor tencuite in mod traditional si a suprafetelor betoanelor, in strat de max. 2 mm. Finisarea se face in mod traditional prin slefuire cu hartie abraziva. Suprafata gletuita cu CT 127 va deveni perfect neteda si de un alb imaculat astfel incat poate constitui si finisaj final (poate ramane nevopsita). Daca se doreste, gletul poate fi vopsit dupa uscare cu vopseluri de dispersie si chiar si cu cele cu suport mineral.
Acest glet poate fi folosit in interiorul cladirilor in locuri uscate, fara umiditate permanenta.
Pregatirea suprafetei de baza:
CT 127 poate fi utilizat pe suprafete uscate, dense, rugoase si curate, lipsite de substant tencuiala traditionala, vopseluri (rezistente), placi de gips-carton, gips-fibra e antiaderente (grasimi, bitumuri, praf). Se aplica pe beton, , inlocuitori de lemn si altele. Straturile superficiale, nerezistente, vor fi inlaturate. Zugravelile pe baza de cleiuri sau var vor fi obligatoriu inlaturate in totalitate, vor fi razuite dupa o udare prealabila si apoi spalate cu apa. Suprafetele din beton si tencuiala traditionala pot fi reparate cu mortarul Ceresit CT 85 si egalizate cu gletul de ipsos Ceresit CT126. Suprafetele lucioase pe care au fost aplicate vopseluri de ulei vor fi asperizate cu glasspapier si apoi desprafuite. Suprafetele absorbante (ipsos, BCA, silicati sau proveniente lemnoase) vor fi grunduite cu Ceresit CT 17.
Mod de aplicare:
CT 127 se va introduce in cantitatea masurata de apa rece si curata si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Dupa 10 minute se va amesteca din nou. A se retine ca viteza de amestecare trebuie sa fie moderata pentru a se evita antrenarea de bule de aer in masa de spaclu. Nu se vor folosi recipienti si ustensile ruginite, murdare sau cu urme de alte substante (vopsea, glet intarit, diluanti etc). Consistenta amestecului va fi stabilita in functie de conditiile si de tehnologiile de executie si va fi pastrata pe tot timpul desfasurarii activitatii respective. Astfel preparat, gletul CT 127 se va aplica in strat uniform pe suport cu fierul de glet. Straturile aplicate pe perete si uscate se pot finisa foarte usor prin umezire cu apa si lisare cu fierul de glet, astfel obtinand o suprafata foarte fina aproape lucioasa. De asemenea, dupa uscare suprafata poate fi slefuita cu glasspapier insa se va obtine o suprafata mai aspra in functie de marimea granulatiei glasspapier-ului. Praful care se va aseza pe suprafata va fi maturat cu o maturica moale. Se va executa chituirea finala a eventualelor neregularitati si apoi slefuirea zonelor chituite. Atat instrumentele cat si locurile care au fost murdarite cu acest glet se vor spala cu apa iar resturile intarite vor fi inlaturate mecanic. Materialul pregatit dar neutilizat, poate fi pastrat timp de 24 h intr-un vas bine inchis si apoi reutilizat.
Nici un comentariu
Apăsând „Sunt de acord” sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de confidentialitate mai multe despre cookies.