Produs nou
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Noua gamă de rigole TAURUS fabricate din polietilenă cu densitate mare (PE-HD) reprezintă o alternativă practică şi convenabilă la sistemele tradiţionale de drenaj şi canalizare din ciment sau CLS polimeric. Datorită felului în care este realizată, permite un transport şi o stocare uşoare.
Material:
Rigolă din polietilenă High-Density care se completează cu grătare din Polipropilenă, Oţel Inox, Oţel zincat, Fontă sferoidală. Inafara faptului că este în întregime reciclabilă, Polietilena cu densitate mare reuneşte greutatea mică, forţa şi rezistenţa la izbituri şi căzături. Rigola Taurus este rezistentă la diferenţele mari de temperatură, garantând o utilizare perfectă pe o scală de la -50° C până la +100°C. Materialul PE-HD s-a dovedit imun din punct de vedere chimic la o gamă largă de acizi, săruri şi carburi (vezi tabelul).
Certificări, Norme de referinţă, Omologări:
Toate rigolele Taurus beneficiază de certificatul Probe Iniţiale de Tip (ITT), în acord cu directiva 89/106/CE şi realizat de un institut acreditat de cercetări şi omologări corespunzător normativei UNI EN 1433:2004.
Utilizare:
Rigolele Taurus sunt folosite pentru scurgerea apei în apropierea şoselelor, parcărilor, zonelor pietonale, grădinilor.
În plus, datorită proprietăţilor lor de rezistenţă la acizi şi capacităţii lor de autocurăţare, pot fi utilizate în locuri în care este necesară o garanţie ridicată a igienei, cum ar fi bucătării sau medii industriale, întreprinderi galvanice sau altele.
Recomandări pentru punere în operă:
Pentru o execuţie corectă este fundamental subsolul care susţine rigola, care trebuie pregătit în mod adecvat cu scopul de a absorbi şi a repartiza solicitările fără a ceda, fapt care ar compromite funcţionarea canalului aplicat.
Un alt element extrem de important este betonul care împrejmuieşte şi susţine canalul. Este foarte important ca materialul utilizat să fie destul de fluid (clasa de consistenţă S4 (fluid) sau S5 (super fluid) (UNI9858 reguli de ghidare ale ministerului LL.PP) pentru a îngădui betonului să pătrundă în zonele greu accesibile, pentru a obţine compactarea corectă şi umplerea completă a interstiţiilor fără greutate cu ajutorul mijloacelor obişnuite de vibraţie disponibile pe şantier.
Se recomandă folosirea unor particole din agregate cu un diametru maxim (d max) de 15 mm şi să se folosească un raport apă/beton 0,4-0,5 , un raport adecvat de ciment 300-400 kg/m 3. Uscarea materialului trebuie să fie completă. Toată procedura duce la un rezultat al rezistenţei la compresiune a cimentului minimă de Rck > 25 N/mm. Dimensiunea săpăturii trebuie să fie suficientă pentru a realiza nişte flancări care să fie în acord cu normativa UNIEN 1433:2004 pentru următoarele valori minime:
Nici un comentariu
Block System a fost introdus în urma normei EN 1433 în care este prevăzută blocarea grătarului în interiorul canalului cu scopul de a evita mişcări laterale periculoase.
Sigla B125 indică faptul că pot fi folosite în parcări auto cu trafic limitat, zone pietonale şi alei.
Sigla B125 indică faptul că pot fi folosite în parcări auto cu trafic limitat, zone pietonale şi alei. Definiţia antitoc indică faptul că ochiurile grătarului sunt mai inguste decât tocurile, pentru a se evita blocarea lor în acestea.
Sigla B125 indica faptul ca pot fi folosite in parcari auto cu trafic limitat, zone pietonale si alei.
Kitul constituie un sistem de drenaj liniar destinat colectarii si evacuarii apei meteorice de pe suprafete sigilate si dirijarii acesteia catre retelele de canalizare.
Apăsând „Sunt de acord” sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de confidentialitate mai multe despre cookies.