HIDROIZOLATIE BICOMPONENTA CERESIT CL 50 Mareste

Produs nou

Hidroizolatie bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta.

Detalii

1 Obiect

HIDROIZOLATIE BICOMPONENTA CERESIT CL 50

50011260

In stoc

279,00 lei / buc TVA Inclus

Rating 

Preț valabil în limita stocului disponibil.

Hidroizolatie bicomponenta flexibila sub placi de gresie sau faianta.

Detalii

 

Descriere produs

Informatii

- impermeabila;
- poate fi placata dupa 2 ore;
- asigura o buna acoperire a fisurilor;
- 2 componente;
- pentru piscine;
- pentru interior si exterior.


Domenii de utilizare:
In interior pentru perete si pardoseala:
- Pentru etansare spatiilor umede si ude sub placarile ceramice, de exemplu in bai, dusuri si spatii sanitare in domeniul public si profesional. In cazul constructiilor cu pardoseala cu strat termoizolant, hidroizolatia se aplica direct pe stratul de repartizare a incarcarilor (sapa). Ca baza (suport) este indicata, de asemenea, sapa cu incalzire inglobata (pardoseala incalzita). Este foarte avantajos cand se urmareste un rezultat rapid si cand placile de gresie sau faianta trebuie sa fie montate in aceeasi zi.

In exterior:
- Pentru protectia suportului impotriva umezelii pe terase sibalcoane, pe sape de ciment si baze de beton. Nu se aplica pe placari ceramice vechi, asfalt turnat sau straturi de vopsea. Se poate folosi si la piscine acoperite cu placi ceramice sau mozaic vitroceramic.

 

Pregatirea suprafetei de baza:
CL 50 hidroizolarea flexibila se aplica pe toate suprafetele uscate, rezistente, cu capacitate portanta, stabile, curate, fara decofrol, praf, mizerie. Suprafetele absorbante si prafuite trebuie curatate si grunduite cu CT 17. Straturile de vopsea trebuie indepartate. Suprafata suport trebuie sa fie suficient netezita si fara fisuri. CL 50 se intrebuinteaza pe baze minerale, de exemplu tencuieli, grupe de mortar PII si PIII, beton,  zidarie cu rosturi pline, sapa de ciment, sapa uscata din placi de fibrociment si pe placi de gips-carton, placi de beton poros (B.C.A.), placi casetate din beton usor. Panourile de PAL sau OSB vor fi fixate foarte bine pe suport. Placile vor fi asperizate in prealabil. Umiditatea acestora trebuie sa fie < 0,5%. Suporturile gletuite trebuie sa fie rezistente si netezite. Grosimea medie a stratului tencuielii trebuie sa fie de 15 mm.  Umiditatea trebuie sa fie < 1%. Straturile de tencuiala de 10 mm nu sunt admise. Trebuie exclusa  patrunderea umezelii din suport, de exemplu printr-un perete exterior.

Mod de aplicare:
CL 50 este un material bicomponent, o componenta sub forma de pulbere si una fluid-pastoasa. Componenta fluid-pastoasa (B) se toarna intr-o galeata peste care se toarna si componenta sub forma de pulbere (A); apoi cu bormasina si un amestecator (aproximativ 400 U/ min) se amesteca pana la omogenizare. Raportul de amestecare trebuie sa fie 1:1. Dupa 5 minute se amesteca din nou. Materialul de etansare rezultat se netezeste uniform pe suprafata. Prin adaugarea a circa 2% apa (0,2 litri la 10 kg) se obtine consistenta necesara pentru vopsit. Pentru obtinerea unui strat de protectie impermeabil sunt necesare doua straturi cu grosime de minimum 0,8 mm (aproximativ 1,2 mm in stare proaspata). Cand se foloseste CL 50 in spatii publice sau industriale se recomanda aplicarea intr-un strat cu grosimea de 2 mm in stare uscata. Primul strat trebuie aplicat prin pensulare. Dupa aproximativ jumatate de ora (se cunoaste dupa modificarea culorii) se poate aplica al doilea strat cu fierul de glet la grosimea dorita. Dupa aproximativ doua ore de la aplicarea celui de al doilea strat se pot aplica de exemplu CM 12, CM 16, CM 17, CM 18, CM 19, CM 15 + CC83, CM 25. Rosturile de dilatatie si de legatura sunt fixate cu CL 152 banda de etansare, racordurile la perete cu CL 53 mansete de etansare pentru perete, respectiv CL 54 mansete de etansare pentru pardoseala. Banda de etansare, respectiv mansetele de etansare sunt puse la prima aplicare, iar la a doua sunt integrate in masa de material.

Nota:
Materialul se prelucreaza numai in mediu uscat si la temperaturi cuprinse intre +5° C si +30° C. Toate datele furnizate sunt valabile pentru o temperatura de +23° C si o umiditate relativa a aerului de 50%. Umiditatea si solutiile chimice trebuie excluse in acest timp. Pentru exterior
trebuie sa existe o panta de cel putin 2,5% fara a se forma balti. Suprafetele sensibile la umezeala, ca de exemplu sapele anhidrit, tencuielile de ipsos, nu sunt potrivite pentru domeniul public si profesional. In cazul altor conditii climatice trebuie avute in vedere scurtarea sau intarzierea intaririi sau uscarii. Componentele sub forma de pulbere contin ciment si reactioneaza cu componentele fluide alcalin, de aceea trebuie protejate pielea si ochii. In cazul atingerii spalati bine cu apa, iar in cazul contactului cu ochii consultati medicul.

Recomandari:
Caracteristicile enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a  produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. Raspunderea juridica directa nu poate rezulta nici din indicatiile cuprinse in aceasta instructiune, nici din consilierea verbala. In cazul in care apar intrebari puteti solicita consiliere. O data cu aparitia acestei Instructiuni tehnice toate instructiunile anterioare isi pierd valabilitatea.

Specificatii tehnice

Aspectcombinatie de ciment cu substante minerale naturale si dispersie de rasini sintetice
BrandCeresit
Cantitate12.5 kg
Consum1.4 kg/mp
Diluabil in procent de/cu0,2 litri apa la 10 kg produs
Domeniu de aplicaresub placarile ceramice
Flexibilitateflexibil
Grosime de aplicare0.8 - 2 mm
Pachetul include2 x 3,75 kg pungă din hârtie (componenta A) si 5 l găleată-PE (componenta B)
Temperatura de lucru5 - 25 °C
Timp de punere in opera1 ora
Timp de uscare2 ore
Destinatieinterior / exterior

Descarcari

Recenzii

Nici un comentariu

Adauga un review

Produse conexe

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Whatsapp contact Phone contact Smartsupp chat
Intreaba-ne orice!
×
Buna ziua, Suntem aici sa va ajutam!
Whatsapp contact Phone contact Smartsupp chat